Δραγαμεστιανός Χρήστος

Μαιευτήρας Χειρούργος Γυναικολόγος

Πρόκληση ωοθηκικής διέγερσης

Η πρώτη κύηση μετά από εξωσωματική επιτεύχθηκε με τη λήψη ενός μόνο ωαρίου που προερχόταν από ένα ωοθυλάκιο, κατά τη διάρκεια ενός φυσιολογικού κύκλου.
Σήμερα για την αύξηση του ποσοστού των κυήσεων, γίνεται διέγερση των ωοθηκών ώστε να ληφθούν περισσότερα ωάρια.

Τα φάρμακα (ορμόνες) που χρησιμοποιούνται για τη διέγερση των ωοθηκών λέγονται γοναδοτροπινες και συνδυάζονται με μια άλλη ορμόνη που σκοπό έχει να εμποδίσει την πρόωρη ωορρηξία και την απώλεια των ωαρίων πριν την ωοληψία.

περισσότερα...

Η υπογονιμότητα αποτελεί ένα συχνό πρόβλημα που απασχολεί περίπου ένα στα έξι ζευγάρια παγκοσμίως. Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μία μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που εφαρμόζεται στα υπογόνιμα ζευγάρια ως ευκαιρία να αποκτήσουν παιδί. Περιλαμβάνει τη γονιμοποίηση των ωαρίων της γυναίκας από τα σπερματοζωάρια του συντρόφου της, έξω από το σώμα της και συγκεκριμένα στο εργαστήριο.

περισσότερα...

Η σπερματέγχυση είναι η πιο απλή διαδικασία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, κατά την οποία το επεξεργασμένο σπέρμα τοποθετείται στην κοιλότητα της μήτρας, με τη βοήθεια ενός εύκαμπτου καθετήρα.

Είναι μια μέθοδος που απευθύνεται στα ζευγάρια που οι παράγοντες της υπογονιμότητάς τους δεν είναι σοβαροί, όπως μειωμένη ποιότητα σπέρματος ή μειωμένος αριθμός σπερματοζωαρίων (ελαφρά ολιγοασθενοσπερμεία).

περισσότερα...

Δραγαμεστιανός Χρήστος

Μαιευτήρας Χειρούργος Γυναικολόγος

Δευτέρα & Τετάρτη : 16:30 με 20:30
Πέμπτη : 10:30 με 13:30